قطعا اسم آزمون GMAT را شنیده‌اید، اما شاید ندانید که ماهیت این آزمون چیست؟ و برای چه کسانی مناسب است؛ اگر می‌خواهید اطلاعاتی را از این آزمون به دست بیاورید با ما همراه باشید.

آزمون  GMAT چیست؟

آزمون GMAT (آزمونی برای پذیرش فارغ‌التحصیلان رشته‌ی مدیریت) آزمون ۳ ساعته برای سنجش عملکرد علاقمندان برای ورود به رشته‌ی MBA (کارشناسی ارشد در رشته‌ی مدیریت بازرگانی) است. نمرات آزمون GMAT توسط دانشکده‌های صنفی و کسب‌وکار برای تصمیم گیری در مورد پذیرش فارغ التحصیلان تعیین می‌شود.

آزمون GMAT CAT نیز شیوه‌ی دیگری از این آزمون است که CAT مخفف (Computer Adaptive Test) بوده و اشاره به آزمون کامپیوتری GMAT دارد.

در واقع‌، فقط دو بخش از چهار بخش امتحان (بخش‌های کمی و کلامی) سازگار با کامپیوتر است‌، بدین معنی که در طی آن بخش‌های آزمون فقط با سطح توانایی شما مطابقت می‌یابد.

هم اکنون آزمون GMAT فقط به صورت کامپیوتری برگزار می‌شود، تنها در نقاط دورافتاده‌ی آمریکای شمالی که دسترسی به کامپیوتر وجود ندارد از نسخه‌ی کاغذی استفاده می‌شود.

چه کسی وظیفه طراحی و اجرای GMAT را بر عهده دارد؟

سوالات GMAT توسط شورای پذیرش مدیریت تحصیلات طراحی می‌شوند. شورای مدیریت تصمیم می‌گیرد چه مباحث‌هایی با چه نمراتی و چگونه در آزمون GMAT قرار بگیرند.

سازمان GMAC آزمون را برگزار کرده، نمرات را حساب می‌کند و به شورای پذیرش ارائه‌ می‌نماید.

آزمون GMAT

آیا برای تحصیل در رشته‌‌ی MBA باید در آزمون GMAT شرکت کنیم؟

حدود دو سوم دانشگاه‌های جهان برای پذیرش دانشجو در رشته‌ی MBA نیازمند نمرات GMAT هستند،‌ بنابراین اگر تصمیم دارید در رشته‌ی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی شرکت کنید باید نمره‌ی قبولی GMAT را دریافت نمایید.

دانشکده‌هایی وجود دارند که GMAT را برای ورود به دانشگاه مستلزم نمی‌دانند با این وجود اگر داوطلب دارای نمره‌ی GMAT باشد، از او استقبال خواهند کرد.

دانشکده‌هایی که برای پذیرش دانشجویان خود نمرات این آزمون را در اولویت قرار نمی‌دهند از لحاظ استانداردی ضعیف عمل می‌کنند.

GMAT چه مهارت های شناختی یا توانایی هایی را می سنجد؟

GMAT به دنبال سنجش چهار مهارت تمرکز کرده است که شامل نوشتن تحلیلی‌، استدلال کمی‌، استدلال کلامی و استدلال یکپارچه (که شامل استدلال های تحلیلی‌، کمی و کلامی است) می‌شوند.

در ادامه به تحلیل این مهارت‌ها خواهیم پرداخت:

مهارت نوشتاری با ۳۰ دقیقه وقت؛ بخش ارزیابی نوشتن تحلیلی GMAT مستلزم آن است که استدلال خودتان را راجع به یک موضوع مشخص تجزیه و تحلیل کرده و نقدی برای آن بنویسید. توانایی شما در تفکر انتقادی و برقراری ارتباط با ایده‌های خود از طریق مقاله به زبان انگلیسی مورد سنجش قرار می‌گیرد.

بخش ۳۰ دقیقه‌ای با استدلال یکپارچه و ۱۲ سؤال چند گزینه‌ای‌ که اکثر آن‌ها چند بخشی هستند در این قسمت از آزمون که برای داوطلب مطرح می‌شود، متقاضی باید نهایت تلاش خود را مبنی بر پاسخ درست به سوالات انجام دهد. در واقع بخش استدلال یکپارچه  GMAT چگونگی ادغام داده‌ها را برای حل مشکلات پیچیده مورد سنجش قرار می‌دهد.

بخش کمی آزمون ۷۵ دقیقه زمان دارد که شامل ۳۷ سوال چند گزینه‌ای است. بخش استدلال کمی در GMAT  توانایی شما در استدلال ریاضی‌، حل مشکلات کمی و تفسیر داده‌های گرافیکی را مورد سنجش قرار می‌دهد.

یک بخش کلامی که ۷۵ دقیقه زمان دارد و شامل ۴۱ سوال چند گزینه‌ای است. این بخش از آزمون GMAT استدلال کلامی شما در خواندن و درک مطالب نوشتاری‌، دلیل و ارزیابی استدلال‌ها و تصحیح مطالب برای بیان ایده‌ها به زبان انگلیسی نوشتاری استاندارد را مورد سنجش قرار می‌دهد.

برای هر یک از چهار بخش امتحان نمره‌ی جداگانه از صد اختصاص پیدا می‌کند. نمره‌ی تلفیقی از دو بخش کمی و کلامی نیز داده می‌شود که به عنوان نمره‌ی کل آزمون پذیرفته می‌شود.

آزمون GMAT

نمرات آزمون GMAT چه تاثیری بر روند پذیرش دانشگاه‌ ها دارد؟

خط مشی‌های دانشگاه بر اساس نمرات GMAT است به طوری که دانشگاه‌ها متقاضیان را بر اساس نمرات آزمون و معدل دوره‌ی کارشناسی انتخاب می‌کنند.

در تصمیم‌گیری‌های دشوار بین دو یا چند متقاضی واجد شرایط مشابه‌، مقامات پذیرش دانشگاه دیگر به نمرات GMAT و معیارهای اعتباری متکی نیستند؛ بلکه سابقه‌های کاری و دیگر سوابق مرتبط،‌ گزارش مصاحبه کنندگان و توانایی‌های مرتبط شخصی را ملاک قرار می‌دهند.

GMAT در کشور ایران برگزار نمی‌شود متقاضیان شرکت در این آزمون باید به کشورهایی نظیر ارمنستان، امارات، گرجستان، ترکیه و … سفر کنند. هزینه‌ی ثبت نام آزمون GMAT ۲۵۰ دلار است که در صورت تعیین آدرس و تاریخ باید مبلغ ۵۰ دلار نیز بیشتر بپردازید.

صرافی پلاس با سال‌ها تجربه در حوزه‌ی خدمات ارزی یکی از پیشگامان این عرصه است. ما در صرافی پلاس حواله‌های مختلف به تمامی کشورهای دنیار را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌دهیم. مشتریان برای اطلاعات بیشتر می‌توانند با کارشناسان حاذق و مجرب مجموعه از طریق ثبت نام در سایت و ارسال تیکت در ارتباط باشند. صرافی پلاس در ۷ روز هفته و به صورت ۲۴ ساعته (به جز روزهای تعطیل) در حال خدمت به مشتریان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست