برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال و موفقیت در آن باید علاوه بر آشنایی با اصطلاحات اولیه، راه و روشهای خرید و فروش و نکات ضروری مورد نیاز برای کسب سود را نیز یاد گرفت. در این مقاله ابتدا ترید ارز دیجیتال را تعریف میکنیم و سپس با معرفی روشهای معامله و خرید و فروش به بیان انواع ترید میپردازیم. در انتها نیز ترید را با سرمایهگذاری مقایسه کرده و اشارهای هم به بهترین روش ترید در ایران میکنیم. با ما همراه باشید.
ترید ارز دیجیتال
ترید ارز دیجیتال چیست؟ به احتمال زیاد این اولین سوالی است که به ذهن میرسد. «ترید» (Trade) یا معامله در هر مفهومی به معنی واگذار کردن یک دارایی و دریافت دارایی دیگر به ازای آن است. معامله ارز دیجیتال نیز به همین شکل است، یعنی شما مقداری از یک ارز دیجیتال مثل بیت کوین را با مقدار مشخصی از یک «کریپتوکارنسی» (Cryptocurrency) دیگر مثل اتریوم معامله میکنید.
به این عمل که یکی از فعالیتهای پایهای این حوزه است خرید و فروش ارز دیجیتال هم گفته میشود. به عنوان مثالی از ترید رمز ارز، وقتی از ترید بیت کوین حرف میزنیم منظورمان معاملهی بیت کوین با یک رمز ارز دیگر است.
همین ابتدای کار باید به این نکته توجه کنیم که ترید کردن با سرمایهگذاری تفاوت دارد. درست است که در هر دو فعالیت، ما یک یا چند ارز دیجیتال خریداری میکنیم یا آنها را میفروشیم ولی در ترید فاصلهی این خرید و فروش بسیار کوتاه است. به عبارت دیگر کسی که ترید میکند به دنبال سودهای کوتاهمدت در زمان کم است اما شخص سرمایهگذار با هدف فروش آن بعد از مدت طولانی مثلا یک سال و کسب سود طولانیمدت دست به خرید ارزهای دیجیتال میزند.
این خرید و فروش با این هدف انجام میشود که «تریدر» (Trader) یا همان شخص معاملهکننده (معاملهگر) ارز دیجیتالی را با قیمت کم بخرد و امید به این داشته باشد که بتواند بعد از گذشت مدت مشخصی آن را با قیمت بیشتر بفروشد. در ادامه به معرفی کاملتر تریدر میپردازیم و میفهمیم که این مدت مشخص چگونه طبقهبندی میشود.
تریدر کیست؟
همانطور که اشاره کردیم به کسی که عمل ترید را انجام میدهند «تریدر» میگویند که به معنی معاملهگر یا کسی که در معاملات ارز دیجیتال شرکت میکند، است. یک تریدر خوب برای اینکه بتواند در بازار ارزهای دیجیتال موفق شود و به سوددهی برسد باید چندین ویژگی خاص داشته باشد. مشخص است که هر کسی که پول داشته باشد میتواند ارز دیجیتال بخرد یا بفروشد ولی برای اینکه در این بین سرمایهی خود را نسوزانیم و برعکس، ثروتمند هم شویم باید این ویژگیهای رفتاری را جدی بگیریم.
یک تریدر موفق بیپروا و بدون اطلاعات خرید و فروش نمیکند. او قبل از هر ترید به مطالعهی کامل وضعیت بازار و نمودارهای مربوطه میپردازد و تصمیمات خود را بر پایهی این تحلیلها میگذارد. همچنین این فرد صبور است و تحت تاثیر هیجانات اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال نمیکند. نظم یکی دیگر از خصوصیات اخلاقی یک تریدر موفق است. اگر برنامهی مشخصی برای بررسی بازار به صورت مرتب نداشته باشید و یک روز از اتفاقات آگاه باشید و روز دیگر نه، مطمئنا با شکست مواجه خواهید شد و حتی ممکن است با یک تصمیم اشتباه تمام داراییهای خود را از دست بدهید.
در طرف دیگر، اگر با برنامه پیش بروید و از تجربههای تریدرهای حرفهای بهره ببرید روز به روز میزان سودی که کسب میکنید بیشتر خواهد شد.
عملکرد ترید ارز دیجیتال
خب! شما تصمیم گرفتهاید که به حوزهی ترید ارزهای دیجیتال قدم بگذارید و از هم اکنون هم عزم خود را جزم کردهاید که به یک تریدر موفق تبدیل شوید. اولین کاری که باید بکنید این است که ارز دیجیتال تهیه کنید. برای این کار دو راه دارید: خرید ارز دیجیتال از صرافیهای معتبر یا استخراج آن با دستگاه ماینر. دستگاه ماینر میتواند یک سختافزار مخصوص استخراج یا «ماینینگ» (Mining) باشد یا استفاده از کامپیوترهای شخصی با سختافزار قوی که البته برای تازهکارها پیشنهاد نمیشود. البته راه سومی نیز وجود دارد و آن به دست آوردن ارز دیجیتال به صورت رایگان است؛ هماکنون سایتهایی وجود دارند که به ازای انجام کارهای کوچک مثل شرکت در نظرسنجی، مقدار کمی ارز دیجیتال به رایگان به حساب شما میریزند که به این سایتها «فاست» (Faucet) میگویند.
بهترین راه همان خرید ارز دیجیتال است. برای مثال، اگر میخواهید به یک تریدر بیت کوین تبدیل شوید میتوانید با جستجوی کلماتی مثل «خرید بیت کوین» به فهرستی از سایتها و صرافیهای ارائهدهندهی ارزهای دیجیتال برسید. البته نباید بدون آگاهی اقدام به خرید از هر سایتی کرد زیرا حوزهی ارزهای دیجیتال به گونهای است که به دلیل نداشتن یک قانون ثابت، احتمال کلاهبرداری در آن بیشتر از حالت عادی است. در ادامه به روشهای انتخاب یک صرافی معتبر برای خرید ارز دیجیتال و شروع ترید اشاره خواهیم کرد.
اولین قدم در ترید ارز دیجیتال
همانطور که گفتیم اولین قدم، پیدا کردن یک صرافی معتبر و خرید ارز دیجیتال است. از بسیاری از این صرافیها میتوان به عنوان یک سایت ترید ارز دیجیتال هم نام برد زیرا علاوه بر اینکه به شما امکان میدهند برای مثال بیت کوین بخرید، این امکان را هم دارند که در بازارهای معاملاتی آنها به ترید بپردازید.
برای اینکار چندین گزینه پیش روی شماست. اولین گزینه این است که از صرافیهای شناخته شدهی خارجی مثل «بایننس» (Binance) یا «کوین بیس» (Coinbase) استفاده کنید. البته از آنجایی که بیشتر این صرافیها ایران را تحریم کردهاند نمیتوان به صورت مستقیم در آنها فعالیت کرد و باید از VPN استفاده نمود. از آنجایی که با این کار احتمال بلوکه شدن حساب و از دست رفتن دارایی وجود دارد پیشنهاد ما استفاده از صرافیهای داخلی است که امکان پرداخت با ریال را هم دارند. در ادامه توضیحات بیشتری را در این باره در اختیارتان قرار خواهیم داد.
نکات قابل توجه برای انتخاب صرافی جهت ترید ارز دیجیتال
از آنجایی که تمام ارزهای دیجیتالی که خریداری میکنید و همچنین سابقهی تریدهایتان در صرافیها ثبت میشود، انتخاب یک صرافی معتبر برای ترید مخصوصا برای کاربران ایرانی که همواره در خطر تحریم هستند از اهمیت بالایی برخوردار است.
مسئلهی دیگری که باید به آن توجه کرد این است که آیا صرافی مورد نظر از ارز دیجیتالی که شما قصد خرید یا ترید آن را دارید، پشتیبانی میکند یا خیر. اغلب صرافیهای خارجی از طیف وسیعی از ارزهای دیجیتال قدیمی مثل بیت کوین، «اتریوم» (Ethereum) و «ریپل» (Ripple) و همچنین ارزهای دیجیتال نوظهور مثل «ترون» (Tron)، «مونرو» (Monero) و «لیبرا» (Libra) پشتیبانی میکنند. کاربران ایرانی اما اگر بخواهند از صرافیهای داخلی استفاده کنند انتخابهایشان محدودتر خواهد بود. این صرافیهای داخلی معمولا از چند ارز دیجیتال مشهور با بیشترین نرخ معاملاتی پشتیبانی میکنند و اگر کسی قصد خرید رمز ارزهای جدیدتر را داشته باشد مجبور است به طور مستقیم از صرافیهای خارجی کمک بگیرد.
اما چگونه میتوان فهمید که یک صرافی معتبر است یا خیر. یا اینکه از کجا باید بفهمیم صرافی انتخابی ما برای ترید کردن یک ارز دیجیتال خاص مناسب است؟ در پاسخ به این سوالات باید به چهار نکتهی اساسی توجه کرد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
اعتبار صرافی ارز دیجیتال
برای اینکه بفهمید یک صرافی ارز دیجیتال معتبر است یا نه میتوان چندین آزمایش انجام داد. اولین اینکه سایت آن را بررسی کنید و ببینید دادههای آن بهروز است یا تاریخگذشته، آیا اطلاعات کافی دربارهی توسعهدهندگان و افراد پشتپردهی آن وجود دارد یا یک سایت بیدروپیکر در یک کشور ناشناخته است؟
در بیشتر مواقع بهترین راه این است که در صرافیهای شناختهشده که قبلا آشنایان شما از آنها استفاده کردهاند، عضو شوید. برای مثال اگر قصد خرید بیت کوین از صرافی را دارید در گوگل جستجو کنید و از افراد مختلف در شبکههای اجتماعی بپرسید که از کدام صرافی برای ترید این رمز ارز استفاده میکنند. بدین ترتیب حتی اگر اولین روز آشنایی شما با ارزهای دیجیتال باشد به جواب درست خواهید رسید و یکی از صرافیهای معتبر را برای شروع فعالیت خود انتخاب خواهید کرد.
در کل عواملی مثل سالهای فعالیت یک صرافی، بهروزبودن اطلاعات و دادههای آن و شفافیت کامل افراد پشت پرده هستند که به یک صرافی اعتبار میبخشند.
نرخ معاملات صرافی ارز دیجیتال
دومین ویژگی مهمی که هنگام انتخاب یک صرافی برای انجام تریدهای خود باید به آن توجه کنیم نرخ معاملات آن صرافی است. اگر بخواهیم ساده بگوییم، نرخ معاملات نشاندهندهی تعداد واحدهای تکی معاملهشده از یک دارایی در یک زمان مشخص است. به عبارت دیگر نرخ معاملات نشان میدهد که چقدر از آن دارایی در یک زمان مشخص دست به دست شده است.
به اعتقاد بعضیها نرخ معاملات یک صرافی مهمترین شاخص تکنیکال است. «نرخ معاملات بر قیمت مقدمتر است»؛ این جمله را بارها در دنیای ترید خواهید شنید. این جمله یعنی نرخ معاملات بالا حتی بیشتر از افزایش یا کاهش قیمت ارز دیجیتال اهمیت دارد.
در صرافیهایی که نرخ معاملاتی آنها بالا است، سرعت خرید و فروش نیز بالا خواهد بود. زیرا به معنی این است که افراد زیادی در حال فعالیت در آن هستند و به طبع، مشتری برای خرید ارز دیجیتال شما زیاد خواهد بود، یا اگر قصد خرید دارید انتخابهای پیش رویتان بیشتر خواهند بود.
شهرت صرافی
عامل دیگری که میتواند در انتخاب بهترین صرافی به ما کمک کند شهرت آن صرافی است. این عامل تا حدودی با عامل اعتبار که قبلا به آن اشاره کردیم، همسویی دارد. معمولا صرافیهایی که از شهرت بالایی بین فعالات این حوزه برخوردار هستند، مدت زیادی از فعالیت آنها گذشته و توانستهاند در این مدت اعتبار کافی را برای جذب مشتری کسب کنند.
مشخص است که وقتی از یک صرافی در همهجا صحبت میشود و اکثریت افراد از آن استفاده میکنند، بهترین انتخاب برای تازهواردها خواهد بود. شاید افراد حرفهای که بعد از فعالیت مستمر در این صرافیهای مشهور تجربهی کافی را کسب کردهاند بتوانند ریسک کرده و در صرافیهای نوظهور دارای پتانسیل هم فعالیت کنند ولی پیشنهاد ما این است که تازهواردها از صرافیهای شناختهشده شروع کنند. این افراد هم میتوانند در آینده کمکم از صرافیهای کمتر شناخته شده هم کمک بگیرند و به نوعی برای کسب سود بیشتر دست به ریسک بزنند.
امنیت صرافی
یکی دیگر از نکات مهم انتخاب یک صرافی خوب که معمولا در صرافیهای مشهور و معتبر رعایت شده، امنیت آن صرافی است. فراموش نکنیم که تریدر سرمایهی خود را به دست صرافی میسپارد و اگر آنها از سامانههای امنیتی خوبی استفاده نکنند، سرمایهی کاربرانشان در معرض خطر خواهد بود.
امروزه بیشتر صرافیهای خارجی و داخلی برای جلوگیری از کلاهبرداری و بالا بردن امنیت از روشهای تایید هویت استفاده میکنند. برای فعالیت در صرافیهای ایرانی هم باید با ارسال مشخصات و تصویر خود، هویت خود را تایید کنید. باید توجه داشت که امکان سوءاستفاده از این مشخصات هویتی و تصویر شخصی نیز وجود دارد پس حتما قبل از ارسال این اطلاعات به صرافیها از اعتبار آن اطمینان حاصل کنید.
این صرافیها برای جلوگیری از ورودهای غیرقانونی به حساب افراد از اعتبارسنجیهای دو مرحلهای هم کمک میگیرند؛ یعنی برای اینکه بتوانید در سایت این صرافیها لاگین کنید، مانند رمز پویای بانکها کدی به شماره موبایل یا ایمیل شما ارسال میشود که باید آن را در صفحهی ورود وارد کنید.
انواع ترید ارز دیجیتال
راههای زیادی برای کسب سود از طریق ترید ارزهای دیجیتال وجود دارد. کارشناسان این حوزه، این راهها را در قالب استراتژیهای تریدینگ طبقهبندی کردهاند تا تریدرها بتوانند راحتتر روش کار خود را انتخاب کرده و ادامه دهند.
دو ابزاری که باید برای انتخاب یک استراتژی تریدینگ حتما با آنها آشنا باشید تحلیل تکنیکال (فنی) و تحلیل فاندامنتال (بنیادی) است که در ادامهی مقاله در مورد آنها بیشتر صحبت خواهیم کرد.
در حالت کلی چهار استراتژی ترید یا معامله داریم که عبارتند از «اسکالپینگ» (Scalping)، «روزانه» (Day)، «سویینگ» (Swing) و «پوزیشن» (Position). ترید یک کاربر معمولا در یکی از این دستهها قرار میگیرد ولی این بدین معنا نیست که حتما باید در یکی از اینها فعال باشیم. در واقع ممکن است یک تریدر هم ترید روزانه انجام دهد و هم ترید پوزیشن. اما این استراتژیهای ترید چه فرقی باهم دارند؟ جواب شما را در ادامهی مطلب با جزئیات و به سادگی میدهیم.
اسکالپینگ
اولین استراتژی مورد بحث، ترید اسکالپینگ است. اسکالپینگ یا Scalping در لغت به معنای پوستکنی است و علت اینکه به این ترید، اسکالپینگ میگویند به روش کار آن برمیگردد. در ترید اسکالپینگ که به آن معاملهی ریزهخواری هم میگویند، شخص معاملهگر در طول روز چندین بار به خرید و فروش حجم زیادی از ارزهای دیجیتال میپردازد تا شاید بتواند سود اندکی را کسب کنند.
معاملهگرهای اسکالپینگ کاری با کسب سود از طریق خریدوفروشهای حجیم و روندهای بازار شناختهشده ندارند. در عوض آنها به نوعی روی سوءاستفاده از خریدوفروشهای کوچک ولی به تعداد دفعات زیاد تمرکز دارند. برای مثال آنها از شکاف قیمت پیشنهادی خریدوفروش، شکاف نقدینگی و دیگر مفاهیم اینچنینی استفاده کرده و به کسب سود میپردازند.
ترید اسکالپینگ در صورتی که فردی بتواند یک بازار ناکارآمد پیدا کرده و از ضعفهای آن بهره ببرد، بسیار میتواند سودمند باشد. درست است که در هر بار تریدرهای اسکالپینگ سود کمی کسب میکنند ولی به خاطر تکرار این عمل به دفعات در طول روز، این سودهای اندک روی هم جمع شده و در نهایت به سود زیادی منتهی میشوند. این نوع تریدینگ را معمولا برای بازارهایی که نقدینگی بالایی دارند، پیشنهاد میکنند زیرا خریدوفروش در آنها سریع و قابلپیشبینی است.
البته ترید اسکالپینگ را به تازهکارها پیشنهاد نمیدهیم زیرا پیچیدگی آن ممکن است باعث از دست رفتن سرمایه شود.
معاملات روزانه
ترید روزانه شناختهشدهترین و فعالترین استراتژی ترید است. خیلیها به اشتباه فکر میکنند که تمام تریدرهای فعال در این حوزه در واقع یک ترید روزانه هستند ولی این حرف درست نیست.
در ترید روزانه یا همان Day Trading، شخص معاملهگر در طول همان روز وارد یک موقعیت شده یا از آن خارج میشود. یعنی این افراد به تغییرات قیمتی که در طول یک روز اتفاق میافتد امید بستهاند. آموزش ترید روزانه برای تازهواردها راحتتر خواهد بود زیرا این واژه از بازارهای سنتی گرفته شده و به احتمال زیاد بیشتر این افراد آشنایی نسبی با آن دارند.
البته در بازارهای سنتی، معاملات تنها در زمانهای خاصی از روز باز هستند در حالی که معاملات ارزهای دیجیتال ۲۴ ساعت روز و ۳۶۵ روز سال باز است. به همین دلیل مفهوم ترید روزانه در دنیای ارز رمزها کمی با بازارهای سنتی تفاوت دارد. یعنی تریدرهای روزانه ارزهای دیجیتال در فاصلهی زمانی کمتر از ۲۴ ساعت به خریدوفروش میپردازند.
معاملهگرهای روزانه معمولا از تحلیل تکنیکال و حرکتهای قیمتی (Price Action) برای فرمولهکردن ایدههای معاملاتی خود استفاده میکنند. این معاملهگرها ممکن از روشهای دیگر نیز برای کشف ناکارآمدیهای بازار استفاده کنند و در زمان مناسب به ترید کردن پرداخته و کسب سود کنند.
با اینکه ترید روزانه میتواند سودهای هنگفتی را در بر داشته باشد ولی از آنجایی که ریسک بالایی دارد و بسیار استرس زا است بیشتر به معاملهگرهای حرفهای پیشنهاد میشود.
معاملات سویینگ
استراتژی بعدی ترید سویینگ (نوسانی) نام دارد که معمولا از راه برتری جستن از موجهای نوسانی که روزها و هفتهها به طول میکشند، به سود منجر میشود. این استراتژی برخلاف ترید روزانه که در عرض یک روز اتفاق میافتد، بیشتر از ۲۴ ساعت زمان میبرد ولی معمولا از چند هفته یا یک ماه فراتر نمیرود.
به نوعی میتوان گفت معاملات سویینگ یا Swing Trading بین معاملات روزانه و موقعیتی (که در ادامه توضیح میدهیم) قرار میگیرد. در این نوع معاملات اغلب هدف شما این خواهد بود که داراییهایی که فکر میکنید کمتر از ارزش خودشان قیمت دارند و احتمال میدهید به زودی قیمتشان بالا خواهد رفت را بخرید. در واقع در این لحظه شما دارایی مدنظر را خریداری کرده و بین چند روز تا کمتر از یک ماه صبر میکنید و زمانی که قیمت آن بالا رفت اقدام به فروشش میکنید.
همچنین درصورتی که فکر میکنید برخی از داراییهایی که دارید بیش از اندازهی واقعی خود قیمت دارند، باید آنها را با همین قیمتهای بالا به فروش برسانید و امیدوار باشید که بتوانید دوباره آنها را بعد از گذشت مدتی با قیمت کمتر بخرید.
تریدرهای سویینگ مانند تریدرهای روزانه در تصمیمگیریهای خود از تحلیل تکنیکال کمک میگیرند. با این حال از آنجایی که زمان بین خرید و فروش طولانیتر است، میتوان از تحلیل فاندامنتال هم کمک گرفت.
ترید سویینگ به تازهواردها پیشنهاد میشود زیرا استرس تصمیمگیری سریع ترید روزانه را نداشته و زمان کافی برای انتخاب وجود دارد.
معاملات موقعیتی
تریدینگ موقعیتی یا Position Trading که از آن با نام معاملات روندی هم یاد میشود یک استراتژی طولانی مدت است. تریدرهایی که از روش ترید موقعیتی استفاده میکنند معمولا هدفشان این است که داراییهای خریداری شدهی خود را برای ماهها در کیف پول خود نگه دارند و با فروش آنها در آینده با قیمتی بالاتر به سود مناسب برسند.
چیزی که ترید موقعیتی را از ترید سویینگ طولانیمدت جدا میکند، فلسفهی انجام آن معامله است. تریدرهای موقعیتی به روندهایی که امکان مشاهدهی آنها در طولانیمدت وجود دارد، توجه میکنند و هدفشان کسب سود از مسیر حرکت کلی بازار است؛ در حالی که تریدرهای سویینگ معمولا سعی میکنند نوسانات بازار را که ممکن است با روند کلی بازار همخوانی نداشته باشد، پیشبینی کنند.
تریدرهای موقعیتی از تحلیل فاندامنتال استفاده میکنند زیرا آنقدری وقت دارند که شاهد رویدادهای مهم موثر در تغییر قیمت ارزهای دیجیتال باشند. البته این دلیل نمیشود که از تحلیل تکنیکال کمک نگیرند. در واقع آنها میتوانند از تحلیل تکنیکال برای تشخیص احتمال تغییر روند بهره ببرند.
درست مانند ترید سویینگ، ترید موقعیتی هم برای تازهواردها مناسب است زیرا زمان کافی برای یادگیری و گرفتن تصمیم درست وجود دارد. علاوه بر این، ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که بگوییم ترید موقعیتی تا حدودی شبیه سرمایهگذاری است.
بهترین روش ترید ارز دیجیتال در ایران
همانطور که گفتیم برای کاربران ایرانی انتخابها کمی محدود است. بسیاری از صرافیهای خارجی که مردم دنیا از آنها برای ترید و خریدوفروش استفاده میکنند ایران را از همان ابتدای فعالیت خود، یا در اواسط این دوره، در فهرست تحریمهای خود قرار دادهاند و باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای این کاربران شدهاند.
با این وجود بعضی از کاربران با استفاده از روشهای تغییر هویت مثل استفاده از VPN هنوز هم به فعالیت در این صرافیها ادامه میدهند ولی از آنجایی که با این کارها احتمال بروز مشکلات و حتی از دست رفتن سرمایه وجود دارد، پیشنهاد ما برای تازهکارها استفاده از گزینههای ایرانی است.
خوشبختانه در سالهای اخیر صرافیهای ایرانی نیز در این حوزه شروع به فعالیت کردهاند که کار را برای کاربران ایرانی بسیار راحت میکند. بعضی از این صرافیها حتی کیف پول الکترونیکی نیز در اختیار کاربر قرار میدهند تا بتوانند بعد از استعلام قیمت ارز دیجیتال از آنها، اقدام به خرید و سپس ترید بکند.
البته همانطور که در قسمت انتخاب صرافی مناسب اشاره کردیم، باید به این نکته توجه داشت که این سایتهای ایرانی معتبر باشند. دلیل آن هم این است که ما سرمایهی ریالی خود را در اختیار این صرافیهای آنلاین قرار میدهیم و در ازای آن ارز دیجیتال میخریم و در کیف پولی که آنها ارائه میدهند ذخیره میکنیم. علاوه بر این اکثر این سایتها نیاز به تایید هویت دارند و قبل از فعالیت از کاربران درخواست مدارک و تصویر از صورت میکنند که ممکن است در کارهای غیرقانونی از آنها سوءاستفاده شود. برای همین باید فقط از صرافیهای شناختهشده استفاده کنیم.
ترید بهتر است یا سرمایه گذاری
هم در سرمایهگذاری و هم در ترید، هدف ایجاد سود در بازارهای مالی است. با این حال روشی که برای رسیدن به این هدف در این دو فعالیت دنبال میشود از هم متفاوت است.
کسی که قصد سرمایهگذاری در ارز دیجیتال را دارد اقدام به خرید مقدار زیادی ارز دیجیتال میکند و مدت طولانی (چند سال یا حتی یک دهه) کاری با آنها ندارد. بعد از گذشت این همه مدت است که فرد سرمایهگذار اقدام به فروش ارزهای دیجیتال ذخیره شدهی خود میکند و سودهای هنگفتی به جیب میزند.
سرمایه گذاری ارز دیجیتال از آنجایی که مدت زیادی به طول میکشد، سود بسیار بیشتری هم نسبت به ترید دارد. با این حال، برای کسانی که به دنبال رسیدن به سودهای کوتاهمدت ولی کمتر هستند، ترید گزینهی بهتری است. درست است که آنها سود کمتری را نسبت به سرمایهگذاری به دست میآورند ولی به جای آن دستشان بسیار زودتر به سودی که کسب میکنند، میرسد.
برای فعالیت در سایتهای سرمایهگذاری ارز دیجیتال بهترین روش این است که از کیفپولهای سختافزاری استفاده کرد. این کیفپولها که به آنها کیفپولهای سرد یا آفلاین هم میگویند، داراییهای شما را روی سختافزاری که در اختیار خودتان است ذخیره میکنند و بدین ترتیب احتمال هرگونه نفوذ و از دست رفتن سرمایه از بین میرود.
اما اینکه یک جواب قطعی برای پاسخ به این سوال بدهیم که ترید بهتر است یا سرمایهگذاری، باید بگوییم که چنین چیزی امکان ندارد. شما باید خودتان ببینید که کدام یک از این فعالیتها با شرایط شما سازگار است. آیا شما به دنبال سود کوتاهمدت هستید یا بلندمدت؟ ویژگیهای شخصیتی شما با کدام مورد سازگارتر است؟ آیا شما فردی عجول و بینظم هستید یا منظم و منطقی؟ همهی اینها در انتخاب بهترین روش کسب سود از بازار ارزهای دیجیتال موثر است و هر کس میتواند با مطالعه و کسب تجربه بهترین تصمیم را که با شرایط مالیاش سازگارتر است، بگیرد.
آیا بازار ارزهای دیجیتال قابل پیش بینی است؟
در واقع همهچیز را میتوان پیشبینی کرد ولی چیزی که مهم است این است که این پیشبینیها درست از آب در بیایند یا خیر. برای پیشبینی درست بازارهای مالی روشهای متفاوتی ارائه شده است که تحلیل بازار ارز دیجیتال روشی است که به بحث ما مربوط میشود. این تحلیلها همانطور که در بخشهای قبلی هم از آنها اسم بردیم تحلیل تکنیکال (فنی) و تحلیل فاندامنتال (بنیادی) هستند.
در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال ایدهی اصلی این است که تغییرات قیمت گذشته را تحلیل کنیم و از روی آن پیشبینی کنیم که بازار در ادامه چگونه رفتار خواهد کرد. هدف تحلیل تکنیکال این نیست که ارزش واقعی یک دارایی را پیدا کند، در عوض در این تحلیل به فعالیتهای تریدینگ گذشته توجه شده و از روی آن فرصتهای مناسب خریدوفروش نتیجهگیری میشود. تحلیل تغییرات قیمت، نرخ معاملاتی، الگوهای نموداری، استفاده از شاخصهای تکنیکال و دیگر ابزارهای نموداری از جملهی این فعالیتها هستند. از تحلیل تکنیکال برای محاسبهی ریسک هم میتوان استفاده کرد.
در طرف دیگر تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال را داریم که روشی برای ارزیابی ارزش آن ارز است. یک تحلیل فاندامنتال هم عوامل مالی و هم عوامل اقتصادی را مطالعه میکند تا تشخیص دهد که آیا ارزش آن ارز دیجیتال عادلانه است یا خیر. علاوه بر این، در تحلیل فاندامنتال، معیارهایی مثل نرخ «هش» (Hash) شبکه، افرادی که بیشترین دارایی ارز دیجیتال را دارند، تعداد آدرسها، تحلیل تراکنش ها و غیره نیز تاثیر دارند.
پس آیا میتوان بازار ارزهای دیجیتال را پیشبینی کرد؟ در پاسخ باید گفت که تا حدودی بله! اگر به طور کامل به مطالعهی این تحلیلها با جزئیات زیاد بپردازیم و از ابزارها و روشهای پیشنهادی حرفهایها کمک بگیریم تا حدودی میتوان بازار پرتلاطم ارزهای دیجیتال را پیشبینی کرد. البته مثل همهی پیشبینیها قرار نیست که حتما نتیجهگیریهای ما از این تحلیلها هم درست از آب در بیاید ولی با این حال بازهم در صورتی که از روشهای متعدد استفاده کنیم و تجربهی کافی را هم داشته باشیم، میتوانیم فعالیت پرسودتری نسبت به دیگر کاربران که از این ابزارها استفاده نمیکنند، داشته باشیم.
آیا مبتدیان نیز می توانند ترید کنند
بگذارید جواب این سوال را همین الان بدهیم: بله! باید این نکته را همیشه در نظر داشته باشیم که هر فرد حرفهای در هر زمینهای، زمانی مبتدی بوده است. هر کسی میتواند در بازار ارزهای دیجیتال ترید کند ولی راز موفقیت و کسب سود در آن چیست؟
چیزی که اهمیت دارد این است که ابتدا با مقادیر پایین شروع کنیم، از از دست دادن سرمایه نترسیم و تحت تاثیر سودهای کمی که به دست میآوریم اقدام به خریدهای بیپروا نکنیم.
ورود به بازار ارزهای دیجیتال و معامله به راحتی عضویت در یک صرافی ایرانی، خرید مقداری ارز دیجیتال مثل بیت کوین و ذخیرهی آن در کیف پول است. سپس میتوانید به کمک همین صرافیها معاملات در حال وقوع را ببینید و در آنها شرکت کنید. بعد از آن میتوانید با کسب تجربه و مطالعهی بیشتر در مورد مفاهیمی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم، حتی وارد صرافیهای خارجی شوید و در ارزهای دیجیتال نوظهور دارای پتانسیل هم سرمایهگذاری کنید. چیزی که مشخص است این است که بازار ارزهای دیجیتال در صورت داشتن دانش و آگاهی، بازار پر سود و رو به رشدی است.
صرافی پلاس با سالها تجربه در حوزهی خدمات ارزی یکی از پیشگامان این عرصه است. ما در صرافی پلاس حوالههای مختلف به تمامی کشورهای دنیار را در کوتاهترین زمان ممکن انجام میدهیم. مشتریان برای اطلاعات بیشتر میتوانند با کارشناسان حاذق و مجرب مجموعه از طریق ثبت نام در سایت و ارسال تیکت در ارتباط باشند. صرافی پلاس در ۷ روز هفته و به صورت ۲۴ ساعته (به جز روزهای تعطیل) در حال خدمت به مشتریان است.