بیت کوین نه سال قبل به عنوان اولین ارز دیجیتال وارد بازار شد. این روزها با ارزشترین، باثباتترین و محبوبترین ارز دیجیتال در دنیا به حساب میآید. با این وجود این ارز دیجیتال بی اشکال نیست. یکی از بزرگترین مشکلات ارز دیجیتال بیثباتی آن است. مهمتر از آن هر بلاک محدودیت سایز دارد که از اول پیدایش بیت کوین معادل با یک مگابایت بوده است. این موضوع موجب طولانی شدن زمان تراکنش و محدودیت در تعداد تراکنشهایی میشود که شبکه قادر به پردازش آن است. اما بیت کوین کش اینطور نیست.
بیت کوین کش میتواند این محدودیت در حجم ۱ مگابایت را تا ۸ مگابایت افزایش دهد. هدف اصلی بیت کوین کش زیاد کردن تراکنشهای شبکه، در بازهی زمانی کمتر است. امید است که در آیندهای نزدیک بیت کوین کش بتواند تعداد تراکنشهای خود را به تعداد تراکنشهای غولهایی مانند پی پال و ویزا برساند.
بیت کوین کش در آگوست سال ۲۰۱۷ معرفی شد و از آن زمان یکی از موفقترین آلت کوینهای بیت کوین به شما میرود.
فورک چیست؟
در مبحث ارزهای دیجیتال «فورک» (Fork) به تغییر در زیر ساخت و قوانین کدهای یک ارز دیجیتال میگویند. این تغییرات میتواند به صورت کلی (هارد فورک) یا به صورت جزئی (سافت فورک) ایجاد شود. در هارد فورک اساس بلاک چین تغییر خواهد کرد و بلاکهای جدید با نودهای شبکهی قبلی سازگاری ندارند اما در سافت فورک این سازگاری همچنان پابرجا خواهد ماند.
فورک اصطلاحی در برنامه نویسی است که مفهوم آن بهبود بخشیدنِ یک کد متن باز به شمار میرود. کدهای فورک شده هم درست شبیه کدهای معمولی هستند اما اصلاحات اساسی در آنها ایجاد شده است و به صورت شاخههای چنگال موازی با یکدیگر عمل میکنند. گاهی برای آزمایش کردن یک پروسه از فورک استفاده میکنند ولی فورکها در مبحث ارزهای دیجیتال معمولا برای اعمال تغییرات اساسی استفاده میشوند و یا حتی برای ایجاد دارایی جدیدی با مشخصات مشابه اما نه دقیقا یکسان، نسبت به دارایی اصلی به کار میروند.
بعضی اوقات فورکها به طور اتفاقی ساخته میشوند. با وجود کد پایهی متن باز که در پهنهای گسترده توزیع شده است، بعضی اوقات وقتی همهی گرهها اطلاعات شبیه به هم را تکثیر نمیکنند فورکی به طور اتفاقی ایجاد میشود. ماینرها به طور معمول این فورکها را شناسایی کرده و آنها را از بین میبرند. البته بیشتر فورکهای موجود در ارزهای دیجیتال بخاطر اختلاف نظر در رابطه با ویژگیهای بنیادی ساخته شدهاند. یکی از نکاتی که باید در رابطه با فورکها بدانید این است که آنها تاریخچهی شبیه به هم دارند و بایگانی ثبت شدهی تراکنشها در هرکدام از زنجیرهها چه قدیمی و چه جدید، پیش از تفکیک شدنِ آنها یکی هستند.
سافت فورک چیست؟
سافت فورک توانایی این را دارد که همچنان با نسخههای قدیمیتر کار کند. برای مثال، اگر با ایجاد قوانین سختگیرانهتر، یک پروتکل تغییر کند و تغییری کلی ایجاده شده یا تابع جدیدی اضافه شود که اصلا روی ساختار تاثیر نگذارد؛ آن زمان بلاکهای نسخهی جدید که سختگیرانهتر است بلوکهای نسخهی قدیمی را نخواهد پذیرفت.
بیت کوین در بهترین حالت؛ ماینرهایی که روی نسخهی قدیمی کار میکنند، متوجه میشوند که بلاکهای آنها رد شده است و در نتیجه خودشان را ارتقا میدهند. هرچه ماینرهای بیشتری خود را به نسخهی جدید ارتقا بدهند، زنجیرهای که بلاکها بیشتری در آن قرار داد بلندتر خواهد شد و در نتیجه کار برای بلاکهای قدیمی سخت تر میشود. سپس ماینرها تصمیم به ارتقا میگیرند و در این صورت سیستم خود را اصلاح خواهد کرد.
مثلا فکر کنید، جامعهی یک ارز دیجیتال بخواهد حجم بلاک را از ۱ مگابایت به ۰.۵ مگابایت کاهش بدهد. گرههای نسخهی جدید بلاکهای ۱ مگابایتی را رد میکنند و زمانی که پروسهی ماین کردن با نسخهی به روز رسانی شدهی کد صورت بگیرد، کار ساخت روی بلاک پیشین را انجام میدهند. در نتیجه یک فورک موقتی ایجاد خواهد شد.
به این نوع فورک سافت فورک میگویند که بارها اتفاق افتاده است. جالب است بدانید که بیت کوین از روز اول محدودیت حجم بلاک نداشت و این محدودیت حجم توسط یک سافت فورک چون قانون جدید سخت تر بود، ایجاد شده است.
سافت فورک برعکس هارد فورک ریسک دوبار خرج کردن را ندارند چرا که تبادل گران و کاربرانی که روی گرههای قدیمی کار میکنند، قادر به دیدن نسخهی جدید و قدیمی هستند.
هارد فروک چیست؟
هرکدام از بلاکها با محدودیت ۱ مگابایت ساخته شدهاند تا بتوان آنها را از خطر اسپم و حملهی «محروم سازی از سرویس» (DDoS-attacks) محافظت کرد. با اینکه مبادلات زیادی روی شبکه اتفاق نمیافتاد، این محدودیت تغییری روی شبکه ایجاد نکرده بود.
هرچه بیت کوین محبوبتر میشد، به دلیل همین محدودیت در حجم بلاکها روی هم انباشته میشدند و به در نتیجه سرعت انجام تبادلها طولانیتر شده بود.
در ماه مه سال ۲۰۱۷ برخی از کاربران اعلام کردند که برای گرفتن کد تایید حدود چهار روز منتظر ماندهاند و اوضاع از کنترل خارج شده بود.
کاربران میتوانستند برای بالا بردن سرعت تبادلهای خود هزینهی جدایی پرداخت کنند ولی همین موضوع بیت کوین را تبدیل به یک سیستم پرداختِ بی استفاده مخصوصا برای پرداختهای کوچک کرد. مثلا خریدن یک فنجان قهوه و یا یک ساندویچ از طریق بیت کوین کش عاقلانه نبود زیرا برای یک فنجان قهوهی ۳ دلاری باید ۱۵ دلار بابت هزینههای جانبی به فروشنده میپرداختند.
برای از میان برداشتنِ این مشکل جامعهی بیت کوین دو راه حل ارائه دادند: «بیت کوینِ نامحدود» (Bitcoin Unlimited) و «سگویت» (SegWit).
«سگویت» (SegWit) که کوتاه شدهی (Segregated Witness) است طرح بهبودی برای بیت کوین به حساب میآید. این سافت فورک، در درجهی اول شرایطی برای محافظت از انعطافپذیری (Malleability) تراکنشها درست میکند و در گام بعدی باعث افزایش ظرفیت بلاک (Block Capacity) در شبکهی بلاک چین بیت کوین میشود.
«بیت کوینِ نامحدود» (Bitcoin Unlimited) یک نود کامل است که به بیت کوین و شبکهی بیت کویت کش اضافه شده است. بیت کوین نامحدود برخلاف خود بیت کوین اجازه میدهد، حجم بلاکها را از یک مگابایت تا اندازهای که مورد نیاز است ارتقا دهید.
بسیاری از ماینرها از این راه حل استقبال کردند چرا که این محدودیت نه تنها باعث میشد بلاکها روی هم جمع شوند بلکه هزینهی ماین کردن در هر بلاک را برای ماینرها بالا میبرد.
با این حال بسیاری از توسعهدهندگان با این پیشنهاد موافق نبودند؛ چون باور داشتند ماینرهای کوچک سود خود را از دست خواهند داد. درنتیجه تمام شبکه از کمپانیهای بزرگ استخراج اشباع میشد و بقیهی ماینرها کارشان را از دست میدادند.
راه حل سگویت اطلاعات را در فایلهای جداگانه خارج از بلاک چین ذخیره میکند. توسعهدهندگان ادعا میکردند که همین موضوع قسمتی از حافظه را آزاد کرده و بلاکها جا برای تبادلهای بیشتری خواهند داشت در نتیجه سرعت تراکنش به طور قابل توجهی پایین خواهد آمد. بسیاری از مردم فکر میکنند که در مقایسه با «بیت کوینِ نامحدود» این روش موقتی و ناکارآمد است و پیچیدگیهای زیادی دارد.
در انتها راه حل دیگری به نام «سگویت ۲ ایکس» (SegWit2x) ارائه شد. این راه حل برخی از اطلاعات را خارج از بلاک چین ذخیره میکند و محدودیت سایز بلاکها را تا دو مگابایت بالا میبرد. 95 درصد از ماینرها موافق سگویت ۲ ایکس بودند که بلاخره این پروتکل در آگوست سال ۲۰۱۷ به شبکه اضافه شد. با این حال حجم بلاکها تغییر زیادی نکرد. بسیاری از مردم بر این باور بودند که به جای حل کردن مشکل، آن را پشت گوش انداختهاند.
کمی بعد در کنفرانسی مرتبط با آیندهی بیت کوین در آرنهامِ هلند اولین پروتکل مرتبط با بیت کوین کش با نام (Bitcoin ABC) توسط (Amuray Sechet) معرفی شد.
سچت و تیم توسعه دهندگانش تصمیم گرفتند پروتکل (SegWit2x) را رها کنند و محدودیت سایز بلاکها را تا ۸ مگابایت بالا ببرند. برای چنین تغییر بزرگی باید کشف جدید خود را از شبکه اصلی بیت کوین جدا میکردند. در تاریخ ۱ آگوست سال ۲۰۱۷ اعلام شد که هارد فورک جدیدی ایجاد شده است.
هارد فورک تنها روش موجود برای توسعه دهندگان است تا بتوانند نرمافزار بیت کوین را به روز رسانی کنند. توسعه دهندگان شبکه را تقسیمبندی کرده و در نهایت بلاک چین جدیدی با قانونهای مختص به خود ساختند.
نسخهی فورک و نسخهی اصلی هر ارز دیجیتال، بلاک چینهایی دقیقا شبیه به هم دارد ولی درست از بلاکی که این تقسیم بندی در آن صورت گرفته به بعد؛ دو شبکه به طور مستقل فعالیت میکنند.
وقتی این تقسیمبندی انجام شد، کسانی که بیت کوین خود را قبل از هارد فورک نگه داشته بودند به همان اندازه بیت کوین کش دریافت کردند.
این ارز دیجیتال جدید خیلی سریع توسط سرمایهگذاران تایید شد و در انتهای اولین روز پیدایش خود بیت کوین کش به سومین ارز دیجیتال بعد از بیت کوین و اتریوم تبدیل شد که بیشترین سرمایه را داشت.
استفاده از بیت کوین کش از خود بیت کوین به صرفه تر است
هزینههای جانبی در ارتباط با معاملاتِ بیت کوین یکی از دلایل اصلیِ ساخت بیت کوین کش بود. تستی بسیار مفید در دسامبر سال ۲۰۱۷ انجام شد که نشان میداد تراکنشِ بیت کوین کش 99.56 درصد ارزانتر از تراکنش در شبکه اصلی بیت کوین است.
در اواخر سال ۲۰۱۷ مردم باید به طور میانگین ۲۸ دلار بابت تراکنشِ توکنهای بیت کوین میپرداختند. حتی یک نفر ادعا کرده بود که برای ارسال ۲۵ دلار بیت کوین مجبور شده است ۱۶ دلار بپردازد که ۴۰ درصد کمسیون میشود که مبلغ بسیار زیادی است.
نکات منفی هارد فورک چیست؟
در دنیای ارز دیجیتال، هارد فورک همیشه دردسرساز بوده است. بسیاری از مردم معتقد هستند که بلاک چین باید با ثبات باشد و هارد فورک این اصل را زیر سوال میبرد.
منتقدان میگویند که قدرت کامپیوتریِ مورد نیاز برای پردازشِ بلاکهای بزرگتر ماینرهای کوچکتر را ورشکست میکند و قدرت تصمیم گیری به دست شرکتهای بزرگِ ماینینگ خواهد افتاد که توان خریدن ماشینهای قویتر و بهتر را دارند.
در آخر کسانی که قبل از تقسیم بندی، بیت کوین نگه داشته بودند به همان مقدار بیت کوین کش دریافت کردند که برخی فکر میکنند این تقسیم بندی چیزی جز یک کلاه برداری برای کسب درآمد نیست. از طرفی این هارد فورک مشکلاتی به وجود آورد. مثلا امکانِ استفادهی چند باره از کلیدهای یک کیف پول برای انجام دو تراکنش که نقطهی ضعف بزرگی به حساب میآید.
سرمایه گذاری در بیت کوین کش
درست است که بیت کوین کش تازه وارد بازار شده اما به عنوان یکی از مهمترین ارزهای دیجیتال شناخته میشود و بعد از بیت کوین، اتریوم و ریپل، چهارمین ارز قدرتمند جهان به شمار میرود. همچنین دومین ارزِ گران قیمت در جهان به ارزش ۱۶۲۳ دلار است.
از نظر اکثریت مردم، پیدایش بیت کوین کش نقاط ضعف بیت کوین اصلی را برطرف کرد و هر روز محبوبیت بیشتری بین مردم پیدا میکند. در حالت کلی هر سرمایه گذاری و مبادلهای ریسکهای مختص به خودش را دارد. بهتر است قبل از هرگونه ریسکی خوب مطالعه کنید.
خرید بیت کوین کش چگونه است؟
بیت کوینکش در سال ۲۰۱۷ پا به دنیای ارزهای دیجیتالی گذاشته است. این ارز دیجیتالی در نظر دارد تا جایگزینی برای معروفترین و قدیمیترین همتای خود یعنی بیت کوین باشد. طرفداران این ارز دیجیتالی معتقدند که با پایینآمدن کارمزد معاملات بیت کوینکشی، امکان افزایش سهم بازار این ارز تازهوار بیشتر و بیشتر میشود و استقبال از آن بالاتر خواهد رفت. کاربران این ارز دیجیتالی انتظار دارند که تعاملات مالی و تراکنشهایشان سریعتر انجام شود.
برای خرید بیت کوینکش روشهای مختلفی وجود دارد. مثلا خرید و فروش مستقیم از راحتترین روشهایی است که طی آن، شما میتوانید بیت کوین کش را از فردی دیگر بهطور مستقیم یا از طریق اینترنت خریداری کنید. استفاده از خودپردازهایی که بیت کوین کش ارائه میدهند هم روش دیگری برای خرید این ارز دیجیتالی است. البته باید دقت کنید که شاید دریافت بیت کوین کش از خودپردازها ایده چندان جالبتوجهی نباشد.
چنین ارزی که فعلا مهجور است، در بازارهای عادی برایتان کاربردی نخواهد داشت. اما راحتترین روش برای خرید بیت کوین کش مراجعه به صرافیهای ارز دیجیتالی lاست. برای خرید این ارز میتوانید در صرافیهای مذکور از ارزهای حقیقی استفاده کنید یا به کمک ارزهای دیگری مانند بیت کوین و اتریوم دست به معاملات مرتبط با بیت کوین کش بزنید. البته در انتخاب صرافیهای ارز دیجیتالی باید هوشیار باشید و نکاتی را در نظر بگیرید. برای مثال، به کارمزدی که صرافی در ازای هر معامله و تراکنش دریافت میکند، دقت زیادی داشته باشید و ببینید که حجم معاملاتی که در بستر آن صورت میگیرد، به چه اندازه و ترتیب است.
اعتبار و امنیت صرافیها از مهمترین موضوعات است. زمانی که در بستر یک صرافی دیجیتالی، حجم عظیمی از معاملات در جریان است، میتوانید آن را نشانهای برای بالابودن اعتماد نسبت به صرافی مذکور قلمداد کنید. شایان ذکر است که دنیای کریپتوکارنسیها همواره برای هکرها و خلافکاران جایگاه جالبتوجهی است. بنابراین، قبل از اینکه به یک صرافی اعتماد کنید، قوانین امنیتیشان را مرور نمایید و ببینید که از نظر ایمنی، فعالیت در بستر آنها معقول به نظر میرسد یا خیر.
تاثیر قیمت بیت کوین کش روی بیت کوین چگونه است؟
بیت کوین کش یک ارز دیجیتالیِ کاملا مستقل است و قیمت آن هیچ ربطی به قیمت بیت کوین ندارد با این حال چون بیت کوین مهمترین ارز دیجیتال در جهان است، بالا و پایین رفتن قیمت آن مستقیما روی قیمت ارزهای دیجیتالی دیگر تاثیر میگذارد.
نحوه ی استفاده از بیت کوین کش چگونه است؟
امروزه بسیاری از مبادلاتِ ارز دیجیتال با استفاده از بیت کوین کش انجام میپذیرد. به همین دلیل است که شما میتوانید ارز دیجیتالی خود را ارسال کنید، دریافت کنید، بخرید و بفروشید.
ممکن است با رشد بیت کوین کش، صرافها نیز به دنبال این ارز بروند ولی در حال حاضر اکثریت آنها بیت کوین کش را قبول ندارد. در آخر این که مهمترین استفادهی بیت کوین کش سرمایه گذاری کردن روی آن است.
کیف پول های بیت کوین کش
حالا که با مفهوم بیت کوین کش و نحوهی استفاده از آن آشنا شدید، باید کیف پولهای نگهداری از این ارز دیجیتال را نیز بشناسید. امروزه کیف پولهای زیادی وجود دارد که از بیت کوین کش پشتیبانی میکند. در زیر به تحلیل برخی از بهترین کیف پولهای بیت کوین کش میپردازیم.
لجر نانو اس (Ledger Nano S)
لجر نانو کیف پول سخت افزاری و مخصوص نگه داری از بیت کوین، بیت کوین کش، اتریوم و دیگر آلت کوینها است که بر پایهی قابلیتهای امنیتی قوی به منظور ذخیره سازیِ ارزهای دیجیتال و ایمن سازی تراکنشهای دیجیتال طراحی و ساخته شده است.
شما میتوانید با استفاده از (USP) این کیف پول را به هر کامپیوتری وصل کنید. لجر نانو برای بررسی و تایید هر تراکنش صفحه نمایش دارد و تنها با استفاده از یک دکمهی فیزیکی روی دستگاه قادر خواهید بود تا تراکنش مورد نظرتان را تایید کنید. لجر نانو یکی از محبوبترین کیف پولهای سخت افزاری است که به دلیل ویژگیهای امنیتیاش در سراسر جهان مورد استفاده کاربران قرار میگیرد.
کوینومی (Coinomi)
کوینومی نوعی کیف پول موبایلی است که از ارزهای دیجیتال مختلفی از جمله بیت کوین کش پشتیبانی میکند. علاوه بر ویژگیهای مثبت دیگر، این کیف پول میتواند ارزهای دیجیتال شما را به یکدیگر تبدیل کند. کوینومی یکی از بزرگترین کیف پولهایی است که قابلیت پشتیبانی از بیت کوین و آلت کوینهای دیگر را دارد. این کیف پول بیش از ۷۰ ارز دیجیتال و بیشتر از ۲۰۰ نوع توکن مختلف را پشتیبانی میکند.
ترزور (Trezor)
ترزور نوعی کیف پول سخت افزاری است که امنیت بالایی برای مدیتریت کلیدهای خصوصی بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر دارد. برخلاف راههای ذخیره سازی قدیمی (ذخیره سازی آفلاین و یا کیف پول کاغذی) ترزور میتواند پرداختهای ایمن بدون فاش کردن کلید خصوصی شما به یک کامپیوتر آلوده را انجام دهد.
جکس (Jaxx)
کیف پول جکس مخصوص دسکتاپ و موبایل است که ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین کش را پشتیبانی میکند. یکی از ویژگیهای مهم این کیف پول این است که شما میتوانید برای همگام سازی کیف پول خود در سایر دستگاهها نیز آن را به کار بگیرید. سایر قابلیتهای مشترک مانند اسکن کد (QR) و پین کد به منظور ورود برای امنیت نیز در دسترس هستند. به علاوهی این که کیف پول جکس روی سیستم عاملهای اندروید و «آی او اس» (iOS) به راحتی عمل میکند.
اگزدوس (Exodus)
اگزدوس یک کیف پول مخصوص نسخهی دسکتاپ است که اواسط سال ۲۰۱۵ معرفی شد. استفاده از این کیف پول کاملا رایگان است و رابط کاربری بسیار جذابی دارد. زمانی که کیف پول اگزدوس را باز میکنید، یک نمودار پایه کل دارایی شما از ارز دیجیتال را نشانتان خواهد داد. اگزدوس روی سیستم عاملهای مک، لینوکس و ویندوز کار میکند.
صرافی پلاس با سالها تجربه در حوزهی خدمات ارزی یکی از پیشگامان این عرصه است. ما در صرافی پلاس حوالههای مختلف به تمامی کشورهای دنیار را در کوتاهترین زمان ممکن انجام میدهیم. مشتریان برای اطلاعات بیشتر میتوانند با کارشناسان حاذق و مجرب مجموعه از طریق ثبت نام در سایت و ارسال تیکت در ارتباط باشند. صرافی پلاس در ۷ روز هفته و به صورت ۲۴ ساعته (به جز روزهای تعطیل) در حال خدمت به مشتریان است.